Wok-and
Kinesermad er mest noget, man spiser enten i Kina eller på grillbarer.Men derfor er der nu ingen grund til at se skævt til det, for meget kinesisk mad smager herligt. Her er min opskrift på en lækker, marineret wok-and.
Retten skal forberedes i god tid. Jeg tager et par andebryster, befrier dem for skind og skærer kødet i små tern. Læg kødet i en skål med en marinade lavet af trekvart deciliter soya, saften fra to lime, en håndfuld knuste hvidløg, en god sjat portvin, en sjat chilisauce og et strint flydende sødemiddel. Kødet skal trække et par timer i køleskabet.
Selve tilberedningen foregår ved først at stege fedtet af skindet (og gemme det som snack til aftenens film - det er lige så godt som flæskesvær). I fedtet lynsteges det marinede andekød i to minutter og tages op. Derefter lynsteges en pose wok-grøntsager i et minuts tid og tages op. Det resterende fedtstof røres op med en skefuld maizena, hvorefter marinaden røres i. Endelig tilsættes en deciliter andefond og saucen koges igennem og smages eventuelt til med lidt salt og peber. Endelig hældes kød og grøntsager i, og det hele får lige lov at koge op et minuts tid.
Kan eventuelt serveres med ris, men endelig ikke for mange. I Kina er det temmelig uhøfligt at spise af risen, for det er en anden måde at fortælle værten, at der ikke er mad nok på bordet.