Vildtgryde
Vildtmad er festmad - ofte kølle eller ryg, men kødet kan sandelig også gøre god fyldest i en lækker gryderet.
Jeg tog en hals og en bov ud af fryseren og pudsede det mest regulære kød af. Resten - ben, sener og så videre - røg i en stor gryde og blev kogt til fond i løbet af en fire timers tid.
Kødet - der blev cirka et kilo ud af det -brunede jeg i en stor gryde, tilsatte en øl, et løg i skiver, lidt hvidløg, et par laurbærblade, salt og peber, hvorefter det fik lov til at simre en god times tid. Så tilsatte jeg seks gulerødder i tern, en bakke snittet østershat, en porre skåret i skiver samt en halv liter fond - og det fik så lov til at snurre videre en halv time mere. Herefter tilsatte jeg en kvart liter fløde og jævnede med Maizena, hele herligheden fik et hurtigt opkog og jeg smagte til med salt og peber. Lidt kulør gav retten den helt rigtige indbydende farve - og så var vildtgryden lige til at servere.
Jeg gav selleri-kartoffelmos til. Kog et kilo kartofler og et kilo selleri en halv times tid, hæld vandet fra - husk at gemme det - hvorefter jeg moste kartoflerne og sellerien med en halv pakke smør. Konsistensen blev justeret med lidt af kogevandet og endelig smagt til med lidt salt og peber.
Simremad smager forresten altid godt med rosenkål til.