Italiensk risret:  

Risotto

Denne her opskrift har jeg brugt på paella-panden over bål - og den rækker til en 20 - 30 mennesker, men der er nu ikke noget i vejen for at drosle den ned og lave den helt almindeligt på komfuret.

To pakker smør smeltes på panden. Man tilsætter 10 løg og 20 fed hvidløg, der steges til de er klare. Herefter svitses et halvt kilo svampe i. Så tilsættes halvanden kilo ris og to flasker hvidvin. Når spritten er fordampet - det ser festligt ud, når man laver mad over bål - tilsættes yderligere fire liter boullon og yderligere vand, efterhånden som risen optager væden, for risottoen skal som slutresultat være let flydende. Smag til med salt.

Når risene er ved at være møre, tilsættes et par bundter hakket forårsløg, et kilo ærter, hakket persille og 300 gram revet ost.


 

Offentliggjort første gang 1. august 2012

 

 

Retur

 

 

 

© 2012 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail