Norsk bondemad:  

Sprængt lam med kålrabimos

Det her er en specialitet fra min tid i Norge - og råvaren, letsaltet lammekød, er måske ikke så nem at skaffe i Danmark. Men det er ren guf, rustik mandfolkemad, når det er bedst, så det skal selvfølgelig med her.

Kødet tilberedes i en gryde med lidt løg, lidt porrevisk og et par gulerødder - og så skal det have lov til at stå og simre i tre timer, til det er mørt - meget mørt.

Kålrabimos laves i princippet akkurat ligesom kartoffelmos - altså koges og moses med lidt smør og mælk. Desværre har den en tendens til at blive lidt løs i det. Det kan undgås ved at koge et par kartofler med, som samler mosen til en dejlig, velsmagende og mættende garniture - husk forresten at smage til med lidt salt og peber. Og hvis man kan tåle det, skader en klat kold smør oven i absolut ikke!


 

Offentliggjort første gang 30. oktober 2009

 

 

Retur

 

 

 

© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail