Mørbradbøffer med urter og beurre blanc
Mørbradbøffer er tradtitionelt noget med bløde løg og champignonsauce - men det kan altså også gøres anderledes. Her er mit bud på mørbradbøffen som en hovedret i en flerretters menu.
Mørbraden skæres i stykker til bøffer – to til tre per deltager, vendes i mel krydret med salt, peber og timian og steges på pande i smør.
Fond og hvidvin tilsættes timian og reduceres i en gryde til cirka det halve. Herefter røres koldt smør i saucen lidt efter lidt under stærk omrøring. Skal være varm, men må ikke koge.
Tilbehør. Gulerødder, selleri, pastinak skæres i julienne og blancheres i vand tilsat lidt salt.
Pommes Rösti: Kartoflerne skrælles og rives. Skylles grundigt i flere hold vand og tørres, knug eventuelt vandet af, drys med salt og lad karfoflerne hvile i fem minutter. Blandes herefter med et æg og formes til små ”frikadeller”, som krydres med knust hvidløg og peber, inden steges på pande i olie i 4-5 minutter. Anbringes på en bageplade og sættes i ovnen ved cirka 100 grader i 25 minutter (indtil servering).
Anrettes på en tallerken.