Sukkerfri delikatesse:  

Ketchup

Jeg begyndte med at stege et par finthakkede løg i lidt olivenolie, 5 - 10 minutter ved svag varme til de er bløde. Så tilsatte jeg fem tomater, som tilfældigvis lå i køleskabet og var ved at blive lidt gamle og rynkede, et par dåser tomatpure, to æbler, en banan, som også var ved at være lidt gammel, en stor sjat vineddike, salt og et generøst drys af peber og paprika samt to deciliter vand. Hele herligheden fik lov at simre i en god halv times tid, til den blev tyk og kraftig. Herefter tilsatte jeg et par skefulde sennep. Sennep mister smagen ved kogning, så det skal gøres til sidst. Herefter smagte jeg til med et par sødetabletter og yderligere en stor sjat vineddike.
Så kom hele baduljen i blenderen, hvilket, som det fremgår af billedet, sviner en smule - og efter blendningen stod jeg med en liter herlig pølsemands-ketchup. I modsætning til den "ægte" vare er der ikke tilsat konserveringsmidler, så det skal altså opbevares i fryseren, hvis ikke det skal bruges umiddelbart. Her er det en ide for eksempel at hælde det på små youghurt-bægre eller lignende, så man kan nøjes med at tage lidt ud af fryseren ad gangen.

Offentliggjort første gang 28. juni 2011

 

 

Retur

 

 

 

© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 •  Mobil 29390365  •  Mail