Karrysalat
Karrysalat er for mange mennesker prikken over silden. Det kan købes - men hvorfor ikke gøre det selv?
Sådan gør jeg: Allerførst skal der røres en hjemmelavet mayonnaise... Øh, stop lige en halv... Det ville jeg måske gøre i den bedste af alle verdener - eller hvis jeg skulle optræde i fjernsynet med opskriften. Men her i huset skal vi desværre lige tænke lidt på kalorierne, så jeg gør noget helt andet - og det uanset om det er salater eller dressinger, som er på menuen. Jeg blander en grundbase, som består af lige dele drænet creme fraiche og købemayonnaise af den kalorielette type. Jeg smager til med lidt hvid peber, salt og en sjat limesaft - det sidste er ret vigtigt, for det neutraliserer creme fraichens karakteristiske smag.
Så kommer jeg fyldet i. Og fyldet er i karrysalat finthakket hårdkogt æg, finthakket æble, finthakkede cornichoner og finthakkede kapers. Det røres og smages til med et forsvarligt skud karry. Så tilsætter jeg lidt ekstra gurkemeje for syns skyld - og endelig mit hemmelige våben: Nogle dråber kunstigt sødemiddel.
Man skal være lidt forsigtig med sødemidlet og prøve sig lidt frem - men det er lige nøjagtig det, som gør, at julefrokostgæsterne til sidst sidder og spiser karrysalaten uden sild, når først vi har lagt bort formerne...