En dansk klassiker:
Forloren hare
Oksekød, revet løg, rasp, æg , fløde, salt, peber og paprika røres til en fast fars – mere fast end til frikadeller. Farsen formes til "hare", som anbringes i en bradepande og dækkes med bacon, Hæld halvanden til to centimeter vand ved. Anbringes i en ovn ved 225 grader i 15 minutter, herefter dæmpes varmen til 175 og der steges færdig cirka 35 minutter. Husk at holde øje med vandet i bunden i bradepanden – må ikke koge tør!!! Anrettes på fad eller skærebræt, skåret i 1-2 cm skiver. Mens haren er i ovnen, kan man passende klargøre asier og gele, som selvfølgelig hældes i serveringsskåle. 10 minutter før haren er færdigstegt, hældes stegefonden fra i en gryde. Koges ind til en god kraftig fond. Herefter tilsættes fløde i passende mængder, det bringes i kog og jævnes med Maizena. Smages til med salt, peber og gele. Eventuelt kan der tilsættes lidt kulør. Forloren hare er god, klassisk dansk mad - og den slags er heldigvis stadig en succes. Selv om tiderne er af lave, kan vi jo ikke løbe fra vores kultur og opdragelse.
Offentliggjort første gang 30. april 2011
Retur
© 2011 • Jesper Hansen • Nørremarksvej 6 • Øland • 9460 Brovst • Telefon 98130201 • Mobil 29390365 • Mail |